Recenzia bundy Holokolo 2v1: Ako obstála v teste?

Tagy:
Recenzia bundy Holokolo 2v1: Ako obstála v teste?>

Keď som sa dozvedela, že Holokolo vydalo novú zimnú bundu, ihneď som si ju našla u nich na webe a začala som si čítať jej parametre. V prvom rade ma zaujala cena, ktorá pôsobila ako prekvapivo vysoká v porovnaní s cenou dresov tej istej značky. Potom, čo som si prečítala ďalšie parametre, z akej látky je bunda ušitá a fakt, že "2in1" znamená odopínateľnú vnútornú vestu, začala mi cena bundy dávať zmysel. Vybrala som si bundu v oranžovej farbe a vo veľkosti S, hoci je mojou bežnou veľkosťou XS aj pri výrobkoch značky Holokolo. Ako obstála v mojom teste?

Čo som hodnotila

Musím povedať, že zvolenie väčšej veľkosti bolo ideálne a bunda sedí presne na telo s vestou aj po odobratí vesty. Najdôležitejším kritériom pre hodnotenie zimnej bundy je jednoznačne viacúčelovosť, pretože si určite nikto nechce kúpiť drahú bundu, ktorá je použiteľná iba na bicykel. Z tohto dôvodu som bundu ihneď po rozbalení vyskúšala pri behu.

U cyklistických búnd sa pri behu často stáva, že má bunda stiahnuté ramená smerom dopredu, kvôli čomu sa stáva najmenší pohyb rúk nepríjemný, a po dlhšej dobe tiež bolestivý v ramenách. Musím sa teda priznať, že bunda Holokolo 2in1 si ma už po oblečení úplne získala.

Pohyb v ramenách, rovnako ako v celej dĺžke rúk, je v bunde úplne prirodzený a bez akéhokoľvek pocitu ťahania, vďaka čomu si beh úplne užijete a dokážem si predstaviť, že by som bundu použila aj napríklad na bežky.

Plusy

A teraz sa dostanem k tomu najdôležitejšiemu, čo sú bezpochyby vlastnosti cyklistickej bundy pri cyklistike.
Vďaka úzkemu strihu bunda skvele prilieha k telu, a to aj po vybratí vesty. Silikónové pruhy na zadnej časti zaistia, že sa bunda nevyhrnie a nedôjde tak k prechladnutiu chrbta, čo je v mínusových teplotách, do ktorých je bunda primárne určená, veľmi rizikové. Keďže jazdím prevažne v tme, oceňujem farbu a výrazné reflexné prvky. Zvolený materiál patrí medzi najlepšie, aké som mala možnosť vyskúšať.


Bunda je veľmi hrejivá a elastická, zároveň nie sú na úkor elasticity zhoršené vodoodpudivé vlastnosti, vďaka čomu zostanete v suchu aj pri neočakávanej daždivej alebo snehovej prehánke. Bonusové body si bunda tiež zaslúži za rozloženie vreciek. Tri vrecká, ktoré nájdete na chrbte, oceníte hlavne pri cyklistike, ďalšie dve vrecká vpredu a náprsné vrecko sa vám budú hodiť pri iných športoch, kde vrecká na chrbte nie sú najlepším variantom.

Veľkou výhodou je spôsob, ktorým je vesta do bundy pripnutá. Pri „2v1“ produktoch sa často stáva, že výrobok nakoniec neplní funkciu ani jednu. To sa u bundy Holokolo nestalo a vesta je v bunde pevne pripevnená, vďaka čomu zvyšuje hrejivosť už aj tak teplej bundy, a zároveň sa nezhoršuje priliehavosť a pohodlnosť kompletu.

Mínusy

Pár vecí by som bunde zároveň vytkla. Najväčšiu nevýhodu pre mňa predstavuje zakončenie zipsu pri krku, ktoré je pomerne škrabavé, pokiaľ nemáte bundu úplne zapnutú. Na tento nedostatok sa však dá zabudnúť, pretože pri teplotách, do ktorých je bunda určená, je vhodné zvoliť nákrčník, ktorý okrem iného zabráni aj poškriabaniu.

Za mňa je bunda Holokolo 2in1 jednoznačne bezkonkurenčná vďaka jedinečnej kombinácii vlastností cyklistickej a multišportovej bundy. V porovnaní s bundami podobných vlastností nie je Holokolo bunda iba konkurenceschopná, ale vďaka odnímateľnej vrstve jednoznačne ešte lepšia a to je tým pádom aj za nižšiu cenu.